Business Internaţional

Cine este Oleksiy Honcharuk, un avocat de 35 de ani, care devine cel mai tânăr premier al Ucrainei

Cine este Oleksiy Honcharuk, un avocat de 35 de ani, care...

Autor: Alex Ciutacu

04.09.2019, 12:11 786

Preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, care a câştigat majoritatea pentru partidul său în luna iulie, a trecut la consolidarea poziţiei politice prin alegerea lui Oleksiy Honcharuk, un avocat de 35 de ani, pentru poziţia de premier, potrivit Financial Times.

Parlamentul a aprobat candidatura lui Honcharuk săptămâna trecută. La prezentarea acestuia, Zelensky le-a cerut noilor parlamentari „să treacă la treabă”.

El a spus că a venit momentul pentru ca reformele „să treacă în următoarea etapă” şi să „încheie războiul” în estul Ucrainei, care a început în 2014 după ce Rusia a anexat Crimeea.

Citând sărăcia, povara datoriei naţionale, infrastructura care lasă de dorit, şi servicii publice de slabă calitată în contextul corupţiei ridicate, ca principale provocări, noul premier admite că „lucrurile nu vor fi uşoare pentru noul guvern”.

„Trebuie să creştem economia la un nivel de 5-7% pe an, nu doar de 3-5%”, spune Honcharuk, arătând spre nevoia de investiţii publice.

Oleksiy Honcharuk va deveni cel mai tânăr premier din istoria Ucrainei. El a fost şef-adjunct al staff-ului Zelensky după ce fostul comediant de 41 de ani a preluat preşedinţia.

Înainte, el a lucrat patru ani la conducerea Better Regulation Delivery Office – o instituţie care îşi propune să lucreze atât cu guvernul cât şi cu businessurile pentru a dezvolta parteneriate.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO