Business Internaţional

Cine este Megan Smith, prima femeie din fotoliul de CTO al SUA, cea mai importantă funcţie din IT&C-ul american

Cine este Megan Smith, prima femeie din fotoliul de CTO...

Autor: Luciana Georgescu

07.09.2014, 18:10 221

Megan Smith, vicepreşedintele diviziei secrete de cercetare Google X, ar putea deveni următorul director de tehnologie (CTO) în cadrul Administraţiei SUA dacă va fi numită în funcţie în locul lui Todd Park, care a renunţat la poziţie pentru a deveni consilierul pe domeniul tehnlogic al preşedintelui american Barack Obama, scrie Business Insider.

Funcţia de CTO a fost creată în cadrul Biroului de politici pentru ştiinţă şi tehnologie de Barack Obama. Printre principalele responsabilităţi ale CTO-ului se numără aplicarea tehnologiei informaţiei pentru crearea de noi locuri de muncă, reducerea costurilor cu sănătatea, protecţia cetăţenilor şi asigurarea accesului mai larg al americanilor la Internet.

Bloggerii de la Business Insider au urmărit parcursul profesional al lui Smith.

În 1986, Smith a fost admisă la Institutul Tehnologic din Massachusettes (MIT), unde a urmat studii de licenţă şi de master în inginerie mecanică. În timpul facultăţii, Smith a făcut parte dintr-o echipă de studenţi care a proiectat şi construit o maşină alimentată cu energie solară.

Smith şi-a început cariera în Tokyo, unde a lucrat pentru Apple Computer Japan, pe partea de multimedia. În 2001, Smith a fost numită în funcţia de director executiv pentru PlanetOut, o companie de mass-media care pledează pentru drepturile comunităţii homosexuale, după ce anterior a ocupat poziţia de director de operaţiuni. Smith a ţinut o serie de discursuri împotriva urii manifestate faţă de homosexuali în unele religii, în cadrul Forumului Economic Mondial organizat în 2011 în Davos, Elveţia.

Absolventa MIT s-a alăturat companiei Google în iunie 2003 în funcţia de director pentru dezvoltarea strategiilor de business. În acea perioadă, Smith a condus negocierile privind achiziţia serviciilor Google Earth şi Google Maps. Ulterior Smith a devenit managerul general al Google.org, poziţie ocupată pe parcursul a nouă ani. În 2012, Smith a preluat funcţia de vicepreşedinte al diviziei secrete de cercetare Google X.

Parcursul profesional al lui Smith include şi un număr semnificativ de activităţi extracurriculare, potrivit site-ului MIT.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO