Business Internaţional

Cine este Anthony Green, americanul care câştigă 1.000 de dolari pe oră din meditaţii pe Skype pentru copiii de bani gata din SUA

Cine este Anthony Green, americanul care câştigă 1.000...

Autor: Luciana Georgescu

28.08.2014, 12:54 2266

Anthony Green oferă meditaţii pe serviciul de telefonie online Skype pentru copiii de bani gata din SUA care vor să fie admişi la universităţile americane de top, pentru 1.500 de dolari pe o şedinţă care durează 90 de minute, scrie Business Insider.

Compania Test Prep Authority, pe care Green o conduce, foloseşte examene preliminare pentru a stabili nivelul iniţial al cursanţilor şi promite că după cel puţin 14 şedinţe de meditaţie, rezultatele, folosite pentru examenul de admitere la facultate (SAT), se vor îmbunătăţi cu circa 430 de puncte, potrivit informaţiilor de pe site-ul Test Prep Authority.

Compania lui Green pune la dispoziţia clienţilor alţi 50 de meditatori, care lucrează alături de el. “Habar nu aveam în ce mă bag. Pur şi simplu angajam oameni care erau deştepţi”, a spus fondatorul Test Prep Authority.

La scurt timp de la începerea afacerii, Green şi-a stabilit anumite obiective şi misiunea companiei şi a realizat că nu tot personalul său se încadrează standardelor. Antreprenorul a început să studieze cărţi de management şi a reuşit să îşi pună pe picioare o afacere profitabilă.

Studenţii lui Green sunt copiii celor mai importanţi oameni din sectorul financiar, investitori, antreprenori şi directori executivi.  Pentru a fi selectaţi, studenţii trebuie să accepte două şedinţe de meditaţii pe săptămână şi trebuie să înceapă cu cel puţin trei luni înaintea examenului de admitere. Cererea pentru serviciile lui Green a fost atât de ridicată, încât antreprenorul s-a văzut nevoit să refuze o parte dintre solicitări, astfel că părinţii au apelat la rezervarea şedinţele chiar şi cu patru ani în avans.

“SAT-urile reprezintă o metodă de evaluare ridicolă, însă universităţile nu au găsit încă altă modalitate obiectivă pentru a stabili nivelul de pregătire al candidaţilor”, a spus Green.

Pentru elevii care nu îşi permit tarifele companiei Test Prep Authority, Green a creat un software, care poate fi utilizat pe cont propriu. În plus, Green colaborează cu organizaţia  Young Eisner Scholars (YES) care ajută copii talentaţi din comunităţi fără posibilităţi financiare să primească o copie a software-ului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO