Business Internaţional

Cine este Alexei Navalinîi, oponentul lui Putin, otrăvit în joi dimineaţă

Cine este Alexei Navalinîi, oponentul lui Putin,...

Autor: Tatiana Pascovschi, Gabriel Pecheanu

20.08.2020, 15:38 751

Avocatul Alexei Navalinîi, apărut pe scena politică din Rusia în 2011 alături de Boris Nemţov, unul din liderii „Revoluţiei de zăpadă”, deconspiră prin investigaţii corupţii din anturajul lui Vladimir Putin. El a fost împiedicat să candideze la alegerile prezidenţiale din 2018.

În 2020, Alexei Navalinîi a desfăşurat o campanie împotriva modificării constituţiei de către Putin.

Politicianul rus Alexei Navalinîi, aflat acum în reanimare cu suspiciuni că ar fi otrăvit, este cunoscut ca principalul oponent al lui Vladimir Putin din ultimii ani. Navalinîi are 44 de ani, este căsătorit şi are doi copii. A apărut pe scena politică în 2011, alături de un alt opozant al preşedintelui rus, Boris Nemţov, fiind de mai multe ori arestat de procurorii ruşi.

Navalinîi şi Nemţov sunt principalii lideri ai „revoluţiei de zăpadă” din 2011-2013, fiind cele mai mari proteste din Moscova după anii 90. În 2015, Boris Nemţov a fost asasinat chiar în Piaţa Roşie. Navalinîi este preşedintele partidului „Rusia viitorului”, din partea căruia a candidat la primăria Moscovei în 2013, unde s-a clasat pe locul doi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO