Business Internaţional

Cine angajează în criză: Amazon şi Walmart caută 250.000 de persoane pentru a face faţă cererii crescut în criza COVID-19

Cine angajează în criză: Amazon şi Walmart caută...

Autor: Alex Ciutacu

21.03.2020, 17:24 338

Mulţi angajaţi din SUA aşteaptă deciziile autorităţilor pentru a afla dacă locurile lor de muncă mai există momentan sau nu, întrucât pandemia COVID-19 se extinde şi pe teritoriul americanilor, forţând businessuri să îşi închidă temporar porţile şi aruncând oameni în şomaj tehnic.

Cine angajează masiv în criză

Circa 70.000 de americani au aplicat pentru şomaj în SUA săptămâna aceasta – una dintre cele mai mari creşteri săptămânale din istorie, potrivit MarketWatch.

În contextul în care americanii practică distanţarea socială din ce în ce mai mult pentru a opri răspândirea COVID-19, concedierile acaparează sectoare care depind de traficul de pe străzi, precum retailul în locaţii fizice sau HoReCa.

Însă vestea bună este aceea că sunt sectoare în care se angajează masiv, întrucât acestea au înregistrat cretşeri abrupte la nivel de cerere.

Walmart a anunţat săptămâna aceasta că va angaja 150.000 de angajaţi noi. Retailerul american cu cea mai mare prezenţă fizică a anunţat că le va acorda angajaţilor cu normă întreagă bonusuri de 300 de dolari de persoană, iar celor cu jumătate de normă bonusuri de 150 de dolari.

Poziţiile vor fi temporare la început, însă retailerul susţine că multe ar putea fi convertite în joburi permanente în funcţie de evoluţia situaţiei

Un alt retailer gigant a anunţat săptămâna aceasta că vrea să angajeze. Compania Amazon caută 100.000 de angajţi noi pentru a putea gestiona fluxul de comenzi online şi livrări care a crescut, întrucât tot mai mulţi americani stau acasă.

Angajările se fac în depozitele din SUA, în diviziile de transport, în magazinele Amazon Go, în magazinele retailerului alimentar Whole Foods, şi în divizia de livrări.

„În timp ce majoritatea vor sta cu compania doar o scurtă perioadă de timp, anticipăm că vor fi oportunităţi de a rămâne în companie pentru mai mult timp, fie într-o poziţie temporară, fie într-una permanentă”, a transmis un purtător de cuvânt al Amazon.

Lanţul internaţional 7-Eleven, cu peste 70.000 de locaţii, a anunţat vineri că va mai angaja încă 20.000 de persoane.

În acelaşi timp, companii precum Kroger, Safeway şi Trader Joe au acordat bonusuri mai mari pentru angajaţii care muncesc mai mult în această perioadă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO