Business Internaţional

Cifrele din spatele celei mai de succes francize: În fiecare an vinde peste 450 de milioane kg de carne de vită, cumpără 1,5 miliarde kg de cartofi şi serveşte peste 500 de milioane de cafele

Cifrele din spatele celei mai de succes francize: În...

Autor: Alex Ciutacu

17.01.2018, 15:26 407

McDonald`s a rămas cea mai de succes franciză din lume şi în anul 2017, potrivit topului Franchise 500 realizat de publicaţia Entrepreneur.

Lanţul de restaurante de tip fast food vinde 454 de milioane de kg de carne de vită şi peste 500 de milioane de cafele, în fiecare an, doar în Statele Unite.

Pe plan global, compania cumpără 1,5 miliarde de kg de cartofi în fiecare an şi serveşte în fiecare zi 4 milioane de kg de cartofi.

La toate acestea se adaugă ambalajele, unde McDonald`s utilizează 1,5 milioane de tone de hârtie, spumă, polistiren şi alte tipuri de materiale. Doar 50% din totalul ambalajelor sunt fabricate din materiale reciclabile sau din surse certificate. Doar 10% din restaurantele McDonald`s deţin coşuri de gunoi speciale, care încurajează clienţii să separe şi să recicleze materialele.

Astăzi, McDonald`s a anunţat că în următorii 7 ani va înlocui tot sistemul de ambalare, încât toate materialele vor fi 100% biodegradabile.

„Clienţii noştri ne-au transmis că deşeurile provenite din ambalajele noastre reprezintă principala problemă pe care ar dori să ne-o adreseze. Ambiţia noastră este de a face schimbările pe care clienţii noştri îşi doresc să le facem”, a transmis Francesca DeBiase, executiv în cadrul companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO