Business Internaţional

Christchurch, oraşul cutremurelor. Încă două cutremure lovesc oraşul neozeelandez

Christchurch, oraşul cutremurelor. Încă două cutremure lovesc oraşul neozeelandez

Autor: Ioana Bojan

13.06.2011, 09:32 78

Christchurch, al doilea oraş ca importanţă din Noua Zeelandă,deja devastat de două seisme în ultimele zece luni, a fost afectatluni de o serie de cutremure, care, potrivit primelor informaţii,nu s-au soldat cu victime, relatează AFP citată de Mediafax.

Oraşul a fost afectat luni la prânz de un cutremur cumagnitudinea de 5,2, care a avut epicentrul la zece kilometri deChristchurch şi hipocentrul la o adâncime de 11 kilometri. Câtevaminute mai târziu, un alt seism s-a produs, mai violent, cumagnitudinea 6, având epicentrul la 14 kilometri de oraş şihipocentrul la 11 kilometri.

"Serviciile de salvare au intervenit imediat, dar este încă preadevreme pentru a confirma dacă există răniţi", a declarat primaruloraşului, Bob Parker.

"Sper că informaţile care îmi parvin despre răniţi se referă larăni uşoare", a afirmat el la Sky News.

O clădire s-a prăbuşit în centrul oraşului, în mare partepărăsit după cutremurul de la 22 februarie, şi nici o persoană nu afost găsită sub dărâmături, a precizat un purtător de cuvânt alpoliţiei.

Al doilea seism, cu magnitudinea 6, a determinat poliţia săevacueze o parte din ceea ce se numeşte "zona roşie", în centruloraşului.

Poliţia le-a cerut locuitorilor să verifice dacă vecinii lor şiapropiaţii sunt în stare bună şi le-a recomandat să rămână în case.Dar mulţi au ieşit pe stradă pentru a merge la apropiaţii lor saupentru a încerca să se întoarcă acasă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO