Business Internaţional

Chirac si Merkel aproba planurile de redresare ale Airbus

26.02.2007, 19:01 12

Presedintele Frantei si cancelarul Germaniei au oferit intregul suport managementului Airbus, in timp ce au cerut ca reducerile de personal sa fie efectuate intr-o modalitate echilibrata, scrie International Herald Tribune.
In cadrul unei intalniri ce a avut loc in afara Berlinului, cancelarul german Angela Merkel impreuna cu presedintele Frantei Jacques Chirac au incercat sa calmeze situatia tensionata creata de anuntul reducerii numarului angajatilor la compania europeana de aeronave. Restructurarea Airbus este asteptata sa duca la disponibilizarea a catorva mii de angajati in ambele tari.
Cei doi sefi de stat au subliniat ca in timp ce reducerea numarului de angajati si distribuirea de noi tehnologii sunt decizii care depind de managementul companiei, au cerut companiei si actionarilor majoritari sa continue "in spiritul parteneriatului".
"Cancelarul Merkel si presedintele Chirac sunt alaturi de Airbus, pe masura ce compania adopta masuri care sa-i intareasca pozitia pe piata si competitivitatea", au declarat cei doi politicieni intr-un discurs.
Declaratia a venit la numai cateva zile dupa ce Louis Gallois, CEO al Airbus, a sustinut o cerere pentru o "solutie rapida" care "depaseste problemele nationale".
Membrii consiliului de administratie al EADS (European Aeronautic Defence & Space), compania care detine Airbus, au abandonat discutiile la sfarsitul saptamanii trecute cu privire la detaliile planului de restructurare, denumit Power8, prin care se urmareste reducerea costurilor cu 2 miliarde de euro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO