Business Internaţional

Chinezii răspund acuzaţiilor americane: China nu are nicio intenţie de a devaloriza yuan-ul pentru a-şi ajuta exporturile. Nu vom fi intimidaţi de tarifele lui Trump

Chinezii răspund acuzaţiilor americane: China nu are...

Autor: Gabriel Cojan

23.07.2018, 17:36 102

Guvernul de la Beijing a declarat că nu îşi devalorizează propria monedă pentru a da un impuls exporturilor şi că valoarea monedei lor este dată de forţele pieţelor, scrie Reuters.

Spusele chinezilor vin după ce Washington-ul spus că monitorizează slăbiciunile valutei chinezeşti, acţiune venită odată cu începutul războiului economic declarat de preşedintele SUA, Donald Trump.

Ministerul de Externe al  Chinei a mai spus că încercările de intimidare nu vor funcţiona niciodată asupra Chinei, după ce Trump a spus că este gata să impună noi tarife pe mai multe bunuri importate din China care ajung undeva la 500 de miliarde de dolari.

Ministrul Finanţelor al SUA, Steven Mnunchin, a spus că slăbiciunea yuan-ului va fi analizată ca parte a raportului semi-anual despre manipularea valutei, al Trezoreriei Statelor Unite ale Americii.

Geng Shuang, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing a spus că valoarea yuan-ului este determinată de cerere şi ofertă.

„China nu are nicio intenţie de a folosi devalorizarea propriei valute pentru stimularea exportului”, a mai spus acesta.

În 2017, importurile din China către Statele Unite au avut o valoare de 505 miliarde de dolari în timp ce China a importat din America, bunuri în valoare de 205 miliarde de dolari în primele 5 luni al lui 2018.

Razboiul comercial dintre cele două ţări a evoluat, ajungându-se ca, la începutul acestei luni, Statele Unite să impună tarife asupra importurilor chinezeşti, importuri cu o valoare de 34 de miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO