Business Internaţional

China şochează din nou: Guvernul lui Xi Jinping consideră spionajul cibernetic „necesar” ca parte a strategiei naţionale

China şochează din nou: Guvernul lui Xi Jinping...

Autor: Alex Ciutacu

27.12.2018, 20:10 558

Beijingul consideră că spionajul cibernetic este necesar pentru progresul naţional al Chinei şi nu va înceta practicile actuale, a declarat un expert pentru CNBC după ce Departamentul de Justiţie din SUA a anunţat în luna decembrie că va acuza de spionaj cibernetic doi cetăţeni chinezi.

„Cred că este corect să spunem că guvernul chinez vede spionajul cibernetic în scopuri economice drept o componentă necesară a strategiei naţionale de creştere economică şi de dezvoltare drept o putere mondială, iar asta nu se va opri – cel puţin nu în conjunctura actuală”, spune Michael Fuchs, senior fellow în cadrul Centrului pentru Progresul American – un think tank.

Procurorii americani au acuzat doi cetăţeni chinezi pentru impliarea lor într-o campanie globală de hacking care a avut ca ţintă secretele companiilor din tehnologie şi furtul de proprietate intelectuală. În plus, ei au fost acuzat că au furat informaţiile personale a circa 100.000 de membri din Forţele Marine Americane.

Aliaţii Washingtonului – Australia, Marea Britanie, Noua Zeelandă – au crescut nivelul de critici aduse Beijingului pentru spionah economic după anunţul Departamentului american de Justiţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO