Business Internaţional

China s-a săturat de războiul comercial cu Donald Trump: Beijingul anunţă că se opune conflictului comercial şi cere consultări

China s-a săturat de războiul comercial cu Donald...

Autor: Bianca Pavaluca, Mediafax

26.08.2019, 09:00 3106

Vicepreşedintele chinez Liu He a anunţat luni că Administraţia de la Beijing este dispusă să rezolve disputa comercială cu Statele Unite prin negocieri calme şi se opune escaladării conflictului, relatează Reuters.

„Suntem dispuşi să rezolvăm problema prin consultări şi cooperare cu o atitudine calmă şi ne opunem escaladării războiului comercial”, a declarat Liu He.

„Considerăm că escaladarea războiului comercial nu este benefică nici pentru China, nici pentru Statele Unite, nici pentru interesele oamenilor din lume”, a adăugat vicepreşedintele chinez.

De asemenea, Liu He a menţionat că orice companie americană va fi primită în China şi va fi tratată bine.

„Vom primi companii de oriunde din lume, inclusiv din Statele Unite, pentru a investi şi opera în China”, a adăugat vicepreşedintele chinez.

Administraţia Chinei a anunţat, vineri, intenţia de a impune taxe vamale pentru produse importate din Statele Unite în valoare de 75 de miliarde de dolari, ca reacţie la decizii similare ale Administraţiei Donald Trump. Ministerul Comerţului de la Beijing a anunţat că vor fi introduse taxe vamale suplimentare de 5% sau 10% pentru 5.078 de produse fabricate în Statele Unite. Este vorba în principal de produse agricole, petrol, avioane uşoare şi automobile.

Tot vineri, Donald Trump le-a cerut companiilor americane care au activităţi în China să revină în Statele Unite.

Casa Albă a informat duminică faptul că preşedintele american Donald Trump şi-ar fi dorit să fi impus tarife mai mari la importurile de bunuri din China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO