Business Internaţional

China revine la creşterea economică în T2, dar mult sub nivelurile cu care era obişnuită

China revine la creşterea economică în T2, dar mult...

Autor: Mediafax

17.07.2020, 00:00 100

China, a doua economie ca mărime a lumii, a înregistrat o creştere a PIB de 3,2% în trimestrul doi, după căderea de la începutul anului, însă consumul intern şi investiţiile rămân slabe, scrie Reuters. Creşterea vine după o scădere puternică, de -6,8% în primul trimestru, prima contracţie începând din cel puţin 1992.

Vânzările cu amănuntul au scăzut cu -1,8% faţă de iunie anul trecut - a cincea lună consecutivă de declin -, evoluţia fiind mult mai slabă decât estimările care indicau o creştere de 0,3%, după o scădere de -2,8% în luna mai. În prima jumătate a anului, economia s-a contractat cu 1,6% faţă de un anul trecut, au arătat datele, subliniind impactul crizei de sănătate şi natura neuniformă a recuperării în China, unde virusul a apărut pentru prima dată la sfârşitul anului trecut.

Creşterea infecţiilor cu coronavirus în unele ţări, inclusiv în Statele Unite ale Americii, a afectat exporturile chineze, în timp ce pierderile de locuri de muncă şi îngrijorările în materie de sănătate au menţinut consumatorii precauţi. Se aşteaptă ca autorităţile să menţină sprijinul în a doua jumătate a anului, pentru a susţine redresarea economică. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO