Business Internaţional

China caută moduri prin care să pedepsească activităţile asociate cu industria criptomonedelor. Beijingul aşteaptă emiterea unor interpretări judiciare ale restricţiilor

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

11.10.2021, 17:09 176

Sistemul judecătoresc chinez încearcă să găsească moduri prin care să condamne activităţile asociate cu spaţiul crypto, scrie Coindesk.

Analiştii pieţei estimează că vor fi emise mai multe interpretări judiciare în viitorul apropiat, spune jurnalistul Colin Wu, citând revista politică Caijing.

 
 
 

Legile actuale din China – care fac ilegale activităţile comerciale cu monede digitale – nu pot fi momentan aplicate, aşa că guvernul are nevoie ca sistemul judiciar să poată interpreta ultima serie de restricţii.

Luna trecută, China a declarat ilegale toate tranzacţiile cu monede virtuale. Acum, revista Caijing sugerează că închiderea exchange-urilor cu expunere pe crypto ar putea însemna că activităţile ilegale vor avea un caracter din ce în ce mai disimulat.

Bitmain, un producător chinez de echipamente de minare a criptomonedelor, a declarat astăzi că va opri vânzarea produselor către clienţii din China continentală pentru a se plasa în linie cu noile reguli impuse de guvernul de la Beijing.

În prezent, preţul unui Bitcoin depăşeşte 57.000 de dolari, în creştere cu 3,8% în ultimele 24 de ore, volumul de tranzacţionare ajungând la 1,1 miliarde de dolari în acest interval de timp. Randamentul de la începutul anului este de aproape 100%.

Uniunea Europeană va investi în blockchain şi în infrastructura de prelucrare a datelor

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO