Business Internaţional

China a înregistrat ZERO cazuri de COVID-19 pentru prima dată în ultima lună

China a înregistrat ZERO cazuri de COVID-19 pentru prima...

Autor: Eduard Ivanovici

17.08.2020, 18:15 927

Autorităţile chineze nu au raportat niciun caz nou de COVID-19 pentru prima dată în ultima lună, anunţă BBC.

Ultima dată când ţara a înregistrat zero cazuri cu coronavirus a fost pe 14 iulie, cu o zi înainte să fie diagnosticată pozitiv o femeie din regiunea Xinjiang, fapt ce a dus la un focar de peste 600 de infecţii. Focarul din zona de nord-vest a ţării a fost ţinut sub control printr-o serie strictă de restricţii de circulaţie şi proceduri de testare în masă.

Republica Populară Chineză, cu o populaţie de 1,4 miliarde de locuitori, a înregistrat prima dată zero cazuri domestice pe 19 martie, la două luni după ce a izbucnit epidemia în Wuhan şi în aceeaşi perioadă când au început să fie lansate măsurile de distanţare socială la nivel mondial.

Până acum, au fost raportate în întreaga lume aproape 22 de milioane de cazuri cu coronavirus şi peste 770.000 de morţi. Cele mai afectate ţări rămân în continuare Statele Unite şi Brazilia, cu 173.000 şi, respectiv, 108.000 de decese.

În ciuda faptului că este prima ţară care a fost afectată de coronavirus, China şi-a continuat în ultimele luni drumul către recuperare economică. În iunie, fabricile chineze au atins cea mai mare rată de activitate din ultimul deceniu.

În plus, piaţa auto din China – prima la nivel mondial – a crescut în iulie pentru a patra lună consecutivă pe fondul recuperării nivelului de cerere şi stimulentelor masive lansate de guvern. Astfel, vânzările au crescut cu 16,4% în iulie comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi au ajuns la 2,11 milioane de vehicule.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO