Business Internaţional

CEO-ul unui startup de 2 mld. dolari din Silicon Valley a fost concediat după ce a experimentat cu LSD la muncă

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

03.05.2021, 00:01 996

Cofondatorul şi CEO-ul startup-ului american de marketing Iterable a declarat că a fost concediat după ce a experimentat cu LSD la muncă, un trend controversat, însă destul de comun în rândurile antreprenorilor tineri din Silicon Valley, scrie Forbes.

Iterable i-a transmis recent staff-ului că board-ul companiei l-a demis din funcţie pe Justin Zhu, fost angajat la Twitter şi Google care a cofondat în 2013 startup-ul.

Fostul director executiv a declarat ulterior că a folosit drogul în doze mici pentru a-şi îmbunătăţi nivelul de concentrare.

În ultimii ani, Iterable a fost evidenţiat în repetate rânduri de Forbes. Compania cu sediul în San Francisco a atras clienţi de renume precum serviciul de livrat mâncare DoorDash şi firma imobiliară Zillow Group, care înregistrează o capitalizare bursieră de peste 32 de miliarde de dolari.

Silicon Valley are o istorie lungă în ceea ce priveşte drogurile psihedelice, unii antreprenori recunoscând că LSD-ul reprezintă o sursă suplimentară de creativitate. Atât Bill Gates cât şi Steve Jobs au declarat că au experimentat la un moment dar cu LSD, cofondatorul Apple spunând că a fost „unul dintre cele mai importante lucruri” din viaţa sa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO