Business Internaţional

CEO-ul uneia dintre cele mai mari platforme de tranzacţionare de Bitcoin avertizează: Criptomonedele se pot confrunta cu o nouă rundă de represalii din partea guvernelor

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

13.04.2021, 13:33 335

Guvernele din toată lumea ar putea începe să combată folosirea Bitcoin-ului şi altor criptomonede, spune CEO-ul uneia dintre cele principalele platforme de crypto-tranzacţionare din Statele Unite, conform CNBC.

Mai mulţi oficiali – de la Secretarul Trezoreriei SUA Janet Yellen la preşedintele Băncii Centrale Europene Christine Lagarde – au tras semnale de alarmă cu privire la modurile în care sunt folosite criptomonedele pentru spălare de bani, terorism financiar şi alte activităţi ilegale.

„Cred că pot urma represalii”, spune Jesse Powell, CEO-ul platformei Kraken. Criptomonedele au crescut într-un ritm record în ultimul timp, Bitcoin-ul atingând deja pragul de 60.000 de dolari.

La nivel mondial, Kraken este al patrulea cel mai mare exchange de criptomonede în funcţie de volumele tranzacţionate. Firma ia în considerarea listarea la bursă anul viitor după ce a raportat rezultate record în T1/2021.

Între timp, rivalii de la Coinbase plănuiesc să debuteze mâine la bursă cu o evaluare de 100 de miliarde de dolari. Firma a înregistrat un profit de până la 800 de miliarde de dolari în perioada ianuarie-martie, dublu faţă de toate câştigurile de anul trecut.

„Sper că Statele Unite şi autorităţile internaţionale nu se vor gândi prea mult pentru a ajunge la o decizie. În alte ţări, cu precădere în China, oamenii iau foarte în serios criptomonedele şi aleg strategii pe termen lung”, a declarat Powell.

Între timp, India ia în calcul interzicerea tuturor monedelor virtuale şi penalizarea persoanelor care deţin sau tranzacţionează criptomonede.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO