Business Internaţional

CEO-ul producătorului de dulciuri Ferrero a murit într-un accident în Africa de Sud

CEO-ul producătorului de dulciuri Ferrero a murit într-un accident în Africa de Sud

Autor: Adrian Voicu

19.04.2011, 12:49 124

Pietro Ferrero, CEO al grupului Ferrero, producătorul ciocolateiNutella şi al bomboanelor Tic Tac, şi moştenitorul celei mai mariaveri din Italia, a murit în urma unui atac de cord în Africa deSud, la vârsta de 47 de ani, informează Bloomberg.

Ferrero a murit ieri în timp ce se plimba cu bicicleta înapropierea Cape Town. Acesta ar fi căzut de pe bicicleta sa, fiinddeclarat mort în urma unui presupus infarct, la scurt timp dupăsosirea ambulanţei.

"Italia a pierdut un om de afaceri care a oglindit cele mai bunecalităţi ale noastre din istoria industriei - continua căutare aexcelenţei, creativităţii şi determinarea de a lupta pentruprotejarea brandului şi transformarea acestuia într-un simbol", adeclarat ministrul de externe al Italiei Franco Frattini.

Moartea lui Pietro Ferrero vine într-un moment în care companiacondusă de acesta analizează posibilitatea preluării Parmalat cususţinerea unui grup de investitori italieni pentru blocareaintenţiei de achiziţie venite din partea companiei francezeLactalis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO