Business Internaţional

CEO-ul Pfizer şi-a vândut peste 60% din acţiuni în ziua în care compania a dezvăluit ultimele rezultate ale vaccinului de combatere a coronavirusului

CEO-ul Pfizer şi-a vândut peste 60% din acţiuni în...

Autor: Eduard Ivanovici

11.11.2020, 19:10 5629

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, şi-a vândut 62% din acţiuni în aceeaşi zi în care compania a declarat că vaccinul pe care îl produce împreună cu grupul german BioNTech a oferit o eficienţă de 90%, scrie Business Insider.

Acţiunile producătorului american de medicamente au crescut cu 15% la scurt timp după anunţ.

Bourla a vândut 132.508 acţiuni cu un preţ mediu de 41,94 dolari per acţiune, sau 5,6 milioane de dolari, potrivit documentelor din cadrul Securities and Exchange Commission (SEC), instituţia care reglementează piaţa de capital din SUA. Recordul pe care l-a stabilit Pfizer în ultimele 12 luni este de 41,99 dolari, ceea ce înseamnă că Bourla şi-a vândut acţiunile la aproape cea mai mare valoare din ultimul an. CEO-ul deţine în prezent 81.812 acţiuni.

Luni, Pfizer şi firma germană de biotehnologie BioNTech au anunţat că au dezvoltat un vaccin anti-COVID-19 cu o rată de eficienţă de circa 90%, fiind primele companii farmaceutice care au raportat un rezultat atât de bun.

Pfizer trebuie să se ocupe acum de una dintre cele mai mari probleme pe care le implică dezvoltarea unui vaccin de o asemenea importanţă: stocarea la temperaturi extrem de joase. De asemenea, vaccinul trebuie să fie aprobat de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA.

Veniturile grupului american au ajuns anul trecut la 52 de miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO