Business Internaţional

CEO-ul Danske Bank demisionează în plin scandal legat de acuzaţii de spălare de bani. Suma implicată: 234 mld. $, de aproape 9 ori PIB-ul ţării

Thomas Borgen

Thomas Borgen

Autor: Catalina Apostoiu

20.09.2018, 00:00 1149

CEO-ul Danske Bank Thomas Borgen se va retrage de la conducerea băncii pe fondul acuzaţiilor că banca sa s-a aflat în centrul unui amplu scandal de spălare de bani la nivel european, cu până la 234 miliarde de dolari fiind transferaţi prin intermediul unei mici divizii estoniene, scrie Bloomberg.

Cazul a şocat Danemarca, o ţară în general asociată cu unele dintre cele mai reduse niveluri de corupţie şi cele mai ridicate niveluri de transparenţă. Danske Bank urmează să publice un raport care să clarifice modul în care miliarde de euro din Rusia şi state foste sovietice au fost transferate prin conturile sale din Estonia.

Există însă puţine semne care să sugereze că analiza va reprezenta ultimul cuvânt în acest caz. Ministrul afacerilor Rasmus Jarlov a indicat clar că raportul Danske nu va fi suficient pentru a mulţumi guvernul. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO