Business Internaţional

Cele mai performante 20 de fonduri de hedging din lume, câştiguri de 64 mld. dolari în 2020, cel mai bun an din ultimul deceniu

Ray Dalio, fondatorul fondului Bridgewater

Ray Dalio, fondatorul fondului Bridgewater

Autor: Eduard Ivanovici

25.01.2021, 10:24 401

Cele mai performante 20 de hedge fund-uri la nivel mondial au generat anul trecut circa 63,5 miliarde de dolari pentru investitori, jumătate din câştigurile raportate la nivelul industriei în 2020, marcând cel mai bun an din ultimul deceniu, scrie Financial Times.

Rezultatele vin după câţiva ani în care randamentul s-a menţinut la un nivel relativ slab. Ken Heinz, preşedintele diviziei de informaţii din cadrul grupului HFR, a declarat că 2020 „trebuie să fi fost unul dintre cei mai buni ani, dacă nu cel mai bun an pentru industrie”, reuşind să depăşească perioadele de instabilitate provocate de pandemie.

Totuşi, Bridgewater, cel mai mare hedge fund din lume, a suferit pierderi de 12,1 miliarde de dolari. Ray Dalio, fondatorul fondului, a declarat în martie că „am rămas pe poziţii şi, privind în urmă, ar fi trebuit să reducem definitiv riscurile”. În ciuda pierderilor, profiturile înregistrate de Bridgewater de la crearea propriu-zisă a companiei până în prezent ajung la 46,5 miliarde de dolari.

Printre fondurile care au generat profit se găsesc nume precum Millennium, care gestionează active de 46,7 miliarde de dolari, înregistrând 10,2 miliarde de dolari în 2020.

De asemenea, fondul Citadel – cu active de 30 de miliarde de dolari – a raportat un profit de 6,2 miliarde de dolari şi a urcat pe locul trei la nivel mondial, conform unui clasament realizat de LCH Investments, un investitor în fonduri de hedging, condus de grupul Edmond de Rothschild.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO