Business Internaţional

Cele mai interesante 5 locuri din lume în care ar trebui să ajungi în acest an

Cele mai interesante  5 locuri din lume în care ar...

Autor: Iulian Tenchiu

01.09.2019, 12:30 1383

Celebra publicaţie The Time a revenit cu topul anual al  celor mai interesante destinaţii din întreaga lume, care ar trebui să satisfacă toate aşteptările iubitorilor de călătorie, indiferent că sunt în căutarea unei bucătării locale cu specific unic în întreaga lume, a unor istorii de mult uitate sau a unor peisaje care să le taie respiraţia.

Cine ar vrea să guste măcar puţin din glorioasa atmosferă a anilor 20 din SUA şi să vadă pe unde îşi ducea veacul Marele Gatsby din romanul lui Francis Scott Fitzgerald, ar trebui să viziteze Hearst Castle din San Simeon, California. Aşa zisul castel este defapt cu conac uriaş, care adăposteşte mai multe săli de biliard, are propriul teatru şi  piscine uriaşe, care erau vedetele petrecerilor de la începutul secolului 20.

Bineînţeles, există şi alte locaţii pentru pasionaţii de călătorie, pe care poate că opunlenţa nu îi impresionează. Pentru iubitorii de mituri, legende şi istorie, Troy Museum din Tevfikiye, Turcia, este locaţia perfectă, pentru că sub acoperişul acestuia se află o colecţie de 24 de bijuterii de pe vremea în care Epeius şi Atena pregăteau finalul lengendarei cetăţi Troia – Calul Troian.

Suntem în 2019, automatizarea e aici, digitalizarea e aici, iar 5G-ul este undeva pe drum, aşa ca poate ar ar trebui să lăsăm trecutul să rămână în trecut. Ce pot găsi iubitorii de călătorie în prezent în cazul în care nici istoria nu are farmec pentru ei? Răspunsul este arta, nu arta rupestră, nu renascentistă, ci arta digitală. La acest capitol Mori Building Digital Art Museum din Tokyo, este un titan, iar cine intră pe uşile acestuia va avea ocazia să viziteze un întreg sistem solar de peisaje digitale, în care nimic nu este ce pare a fi.

Istoria? E scrisă de învingători. Opulenţa? E o sabie cu două tăişuri. Digitalul? Cel mai probabil doar o iluzie, deci ce mai rămâne? Păi probabil lucrurile mici, care ne fac viaţa frumoasă. Un exemplu? Admiratul stelelor. Cine vrea să stea departe de luminile oraşului, de aglomeraţie de zgomot şi să privească doar puţin către cer sau vânează fenomene astronomice rare, ar trebui să împacheteze şi să se îndrepte către Insulele Pitcairn din sudul Oceanului Pacific, unde se află Mata Ki Te Rangi – unul dintre cele mai bune 10 locuri de pe întreg globul pentru această activitate. Acolo poluarea cu lumină artificială este nulă, iar cerul etalează cele mai impresionate corpuri cereşti pe care le are în portofoliu.

Pentru ultima destinaţie de pe listă, iubitorii de călătorie ar trebui să lase rucsacul jos şi să ia în mână cuţitul şi furculiţa pentru a se pregăti să guste din delicatesele create de marii maeştri bucătari ai restaurantului 80/20 din Bangkok, Thailanda. Restaurantul este renumit pentru serviciile de calitate, vinurile de top şi bucătăria thailandeză, unde ingredientele naturale şi pasiunea pentru gătit sunt la ele acasă. Totuşi, calitatea costă şi cine vrea să mănânce aici trebuie să scoată din buzunar cam 100 de dolari pentru o masă, iar pentru un pahar de vin, ar mai trebui să plătească în plus 30 de dolari.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO