Business Internaţional

Cele mai importante aspecte de care trebuie să ţineţi cont în căutarea unui loc de muncă

Cele mai importante aspecte de care trebuie să ţineţi...

Autor: Ştefan Stan

22.09.2013, 18:24 1170

Indiferent dacă aveţi deja un loc de muncă sau dacă sunteţi în căutarea unuia, trebuie mereu să fiţi pregătiţi pentru “vânătoarea de job-uri”, pentru că nu ţtiţi în ce moment veţi avea nevoie de întreg arsenalul profesional, scrie Mashable.

O listă cu aspectele la care trebuie să aveţi grijă în căutarea unei slujbe.

1. Actualizează-ţi constant CV-ul – Nu respiraţi uşuraţi imediat după ce aţi reuşit să obţineţi o slujbă şi nu uitaţi să actualizaţi fiecare realizare, pentru ca în momentul în care se iveşte o oportunitate să aveţi CV-ul gata de trimis.
2. Continuă-ţi educaţia – pe lângă actualizarea CV-ului cu cele mai recente realizări, ar trebui să continui să adaugi şi cursuri, training-uri şi dezvoltarea profesională. Vorbiţi cu şefii şi interesaţi-vă dacă sunt cursuri pe care le poţi face pe timpul companiei, sau cel puţin da-ţi-le de înţeles că sunteţi interesaţi de dezvoltare profesională.
3. Păstraţi-vă conexiunile – dacă porniţi în căutare de slujbe, ultimul loc în care vreţi să vă aflaţi este în afara oricăror conexiuni. Aveţi grijă să păstraţi legătura cu contactele dumneavoastră, pentru ca în momentul în care vei avea nevoie de ajutor din partea cuiva, să nu începeţi cu întrebarea “Îţi aminteşti de mine?”.
4. Rămâneţi inspiraţi – uneori, cea mai grea parte a vânătorii de slujbe este începutul. Iniţial, pare că există o gamă largă de opţiuni şi că puteţi faci tot ce vă doriţi, dar când lucrurile devin practice realizaţi că traseul pe care trebuie să mergeţi nu este foarte clar. Pentru a vă păstra opţiunile clare, încercaţi să rămâneţi conectat, măcar şi numai pe reţelele de socailizare, cu companiile voastre preferate şi să aflii despre cultura organizaţională, despre poziţiile disponibile şi despre iniţiativele lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO