Business Internaţional

Cele mai bune oraşe în care să locuieşti. Din top 10, şapte sunt oraşe europene

Cele mai bune oraşe în care să locuieşti. Din top 10,...

Autor: Greta Bogdan

20.06.2015, 16:42 8428

Cele mai primitoare oraşe din lume, descoperite în urma unui studiu efectuat de un jurnalist canadian şi de colegii săi de la publicaţia Moncle, scrie Financial Times.

Pentru realizarea topului s-au luat în considerare câteva criterii pentru catalogarea oraşelor. Printre acestea se numără şi conectivitatea oraşului cu exteriorul, adică legăturile dintre oraşe şi zborurile care se efectuează către alte ţări, cât de ”vie” este locaţia, uşurinţa de a traversa şi de a vizita atracţiile.

Pe lângă acestea s-au mai luat în considerare şi facilităţi sociale, precum existenţa magazinelor non-stop, restaurante mici şi baruri sau localuri deschise după miezul nopţii, numărul parcurilor publice, numărul librăriilor independente şi economice, precum posibilitatea de a-ţi deschide o afacere repede şi uşor. Măsurile implementate nu vizează doar calitatea vieţii pe termen limitat, ci au în vedere şi condiţiile în care vor trăi generaţiile viitoare.

Având în vedere criteriile selectate, jurnaliştii de la Moncle au găsit Tokyo cel mai prietenoas oraş din lume, urmat la scurtă distanţă de Viena şi Berlin din Austria, respectiv Germania.

Pe locurile patru şi cinci se situează Melbourne şi Sydney, urmat de capitala Suediei, Stockholm.

Interesant este faptul că în top zece cele mai ”prietenoase” oraşe nu este prezent niciun oraş din SUA. În schimb topul este dominat de oraşe europene, şapte din top zece fiind localizate în Europa.

Topul realizat de Moncle:

1. Tokyo; 2. Vienna; 3. Berlin; 4. Melbourne 5. Sydney; 6. Stockholm; 7. Vancouver; 8. Helsinki; 9. Munich; 10. Zürich; 10. Copenhagen; 12. Fukuoka; 13. Singapore; 14. Kyoto; 15. Paris; 16. Madrid; 17. Auckland; 18. Lisbon; 19. Hong Kong; 20. Amsterdam; 21. Hamburg; 22. Geneva; 23. Oslo; 24. Barcelona; 25. Portland.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO