Business Internaţional

Cele mai bogate 20 de familii din Asia controlează 463 de miliarde de dolari, de două ori mai mult decât PIB-ul României

Cele mai bogate 20 de familii din Asia controlează 463...

Autor: Eduard Ivanovici

06.12.2020, 18:07 303

Cele mai bogate 20 de familii din Asia controlează aproximativ 463 de miliarde de dolari, de două ori mai mult decât produsul intern brut (PIB) al României, transmite Bloomberg. Potrivit datelor Comisiei Europene, România a avut o pondere a contribuţiei în PIB-ul Uniunii Europene de 1,6% în 2019 – 223 de miliarde de euro – şi ocupă locul 14 în UE la acest capitol, peste Portugalia şi Grecia.

Între timp, pe locul 5 în topul celor mai bogate familii asiatice se găseşte familia sud-coreeană Lee, care deţine o avere de 26,6 miliarde de dolari datorită grupului Samsung. Fostul preşedinte al companiei, Lee Kun-hee, a murit spre sfârşitul lunii octombrie la 78 de ani.

Locul 4 este ocupat de familia Hartono, din Indonezia, care conduce brandul de ţigări Djarum şi Bank Central Asia, printre altele. Per total, membrii familiei înregistrează o avere de circa 31,3 miliarde de dolari.

Familia thailandeză Chearavanont ocupă a treia poziţie în clasament, cu o avere estimată la 31,7 miliarde de dolari, deţinând unul dintre cele mai mari conglomerate alimentare din lume – Charoen Pokphand Group.

Podiumul este continuat de familia Kwok din Hong Kong. Cu o istorie de aproape 60 de ani în imobiliare, compania Sun Hung Kai Properties le-a oferit membrilor familiei Kwok o avere de 33 de miliarde de dolari.

Pe primul loc se găseşte familia indiană Ambani care conduce Reliance Industries, un conglomerat din industriile telecom şi petrolieră. Membrii familiei deţin o avere de peste două ori mai mare decât cei aflaţi pe locul doi, mai precis 76 de miliarde de dolari. Preşedintele companiei, Mukesh Ambani, are o avere de 74 de miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO