Business Internaţional

Cele mai anticipate clădiri ale anului 2014. Galerie FOTO

Sky City Tower, Changsha, China. Clădirea va avea 220 de etaje şi 838 de metri. Iniţial trebuia să fie terminată în 90 de zile, anul trecut, dar datorită unor întârzieri, termenul s-a prelungit pentru anul acesta.

Vedeţi cele mai anticipate clădiri

Autor: Ştefan Stan

12.01.2014, 21:41 1200

Odată cu trecerea recesiunii şi revenirea pieţei imobiliare, peisajul urbanistic a început să se schimbe, multe proiecte arhitecturale ambiţioase urmând să devină realitate în acest an, scrie BBC.

Marile oraşe ale lumii precum Londra, New York, Rio de Janeiro sau Shanghai vor avea noi atracţii turistice şi clădiri simbolice începând cu acest an, când va fi atinsă data finalizării proiectelor aflate în construcţie.

 122 Leadenhall Street, Londra. În centrul istoric al capitalei Marii Britanii se va construi un nou zgârie-nori, de 225 de metri. Construcţia va fi o clădire de birouri de 48 de etaje din oţel şi sticlă.

Citadela, Naaldwijk, Olanda. Citadela va fi primul bloc de locuinţe plutitor din lume. Citadela a fost proiectată de arhitecţii de la Waterstudio, echipă de design fiind condusă de Koen Olthuis. Clădirea va fi parte din complexul de clădiri rezistente la inundaţii New Water, situat la 16 km sud-vest de Haga.

Sky City Tower, Changsha, China. Clădirea va avea 220 de etaje şi 838 de metri inaltime. Iniţial trebuia să fie terminată în 90 de zile, anul trecut, dar din cauya unor întârzieri, termenul s-a prelungit pentru anul acesta.

One World Trade Center, New York. Anul arhitectural internaţional trebuie să înceapă cu deschiderea World Trade Center One, care va înlocui Turnurile Gemene, distruse în atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001.

Muzeul de arte Fogg, Harvard. Clădirea va fi o remodelare a trei muzee importante din campusul universităţii Harvard. Proiectul este conceput de atelierele lui Renzo Piano.

Stadionul Maracanã, Rio de Janeiro. Stadionul va fi modernizat cu un nou acoperiş cu  membrană din fibră de sticlă şi alte modificări estetice, stadionul va găzdui finala cupei mondiale FIFA 2014.

Spaceport America, New Mexico. Construcţia va reprezenta primul aeroport spaţial comercial din lume. Văzut din fereastra unei nave spaţiale, aeroportul va arăta ca un ochi gigant care priveşte din nisip.   

Yacht Club de Monaco, Monaco. Clădirea este o casă-ambarcaţiune situată înspre Mediterană, proiectată pentru bogaţii lumii care vor petrece vara în Principat.

Proiectul Rockbund, Shanghai. Proiectul vizează reconstrucţia unor clădiri istorice din secolul 20 din Shanghai, care au fost demolate pentru a face loc zgârie-norilor de nouă generaţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO