Business Internaţional

Cel putin zece banci se bat pentru operatiunile din Cehia si Slovacia ale austriecilor de la Bawag

20.11.2007, 19:51 15

Banca austriaca Bawag a anuntat ca zece banci s-au aratat interesate de achizitia operatiunilor sale din Slovacia si Cehia, scrie Bloomberg.
"Exista un numar insemnat de banci care s-au aratat interesate de achizitia operatiunilor noastre din Slovacia si Cehia", a declarat directorul executiv al Bawag, Ewald Nowotny. "Majoritatea sunt banci din Vest care doresc sa intre pe piata sau vor sa-si consolideze operatiunile deja existente", a incheiat el.
Bawag a luat hotararea de a vinde unele dintre operatiunile sale din Europa de Est din cauza faptului ca acestea nu mai puteau face fata concurentei cu bancile mai mari de pe aceste piete. De vanzarea operatiunilor din Slovacia si Cehia se va ocupa banca de investitii Lehman Brothers, iar suma obtinuta in urma vanzarii va fi utilizata de banca austriaca pentru finantarea dezvoltarii serviciului de "easybank" de pe internet, din Austria si din tarile vest-europene.
Banca austriaca a fost achizitionata anul acesta in mai de catre fondul de investitii american Cerberus, pentru suma de 2,6 mld. euro (3,8 mld. dolari), fondul anuntand investitii de 600 mil. euro in cadrul bancii. Fondul american mai detine si divizia austriaca a asiguratorului Assicurazioni Generali si serviciul postal din Austria. "Intentionam sa ne extindem pe pietele occidentale mai mult, in special pe piata italiana, care ar putea sa ne ofere o multime de oportunitati in viitorul apropiat", a adaugat Nowotny. Nowotny se va retrage de la conducerea Bawag la sfarsitul anului dupa numai doi ani, pentru a trece la conducerea bancii centrale austriece.
La conducerea Bawag va veni din ianuarie David Roberts, fost director in cadrul bancii britanice Barclays. El a anuntat ca intentioneaza sa majoreze numarul de clienti, precum si sa imbunatateasca serviciile bancare de pe internet, dar a dat de inteles ca va reduce si personalul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO