Business Internaţional

Cel puţin 80 de persoane au fost ucise şi alte 350 au fost rănite, în urma exploziei din Kabul

Cel puţin 80 de persoane au fost ucise şi alte 350 au...

Autor: Andrei Ionascu

31.05.2017, 11:04 9769

Cel puţin 80 de persoane au fost ucise şi alte 350 au fost rănite în urma exploziei care a avut loc miercuri în capitala Afganistanului, Kabul, în apropierea ambasadelor străine şi a palatului prezidenţial, potrivit unui oficial din Ministerul afgan al Sănătăţii, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Explozia ar fi fost cauzată de un atac cu maşină-capcană în Zanbaq Square, o zonă intens circulată din centrul oraşului Kabul. Printre persoanele ucise se află femei şi copii.

În apropiere de locul unde a avut loc explozia se află ambasadele Statelor Unite, Marii Britanii, Canadei, Palatul Prezidenţial şi sediul misiunii NATO. Potrivit informaţiilor preliminare, un camion-cisternă plin cu explozibil ar fi fost detonat.

Printre răniţi se numără şi doi angajaţi ai misiunii diplomatice japoneze, potrivit unor oficiali de la Tokyo. Oficialii francezi au anunţat că ambasada ţării lor şi cea a Germaniei au fost afectate de suflul exploziei, dar nu există informaţii privind eventuale victime.

Explozia a avut loc la ora locală 08:25. Majoritatea victimelor sunt civili, potrivit Ministerului afgan de Interne. Autorităţile le-au cerut rezidenţilor din Kabul să doneze sânge.

"Explozia cu maşină-capcană a avut loc lângă intrarea fortificată către Ambasada Germaniei, dar mai există clădiri şi birouri importante în apropiere. Este greu de spus care a fost ţinta exactă", a declarat Basir Mujahid, un purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul.

Nicio grupare teroristă nu a revendicat atacul cu bombă. Luna trecută, insurgenţii talibani au anunţat începerea unei uriaşe "ofensive de primăvară" în Afganistan care implică atacuri împotriva forţelor afgane şi străine. Statele Unite au aproximativ 8.400 de trupe în Afganistan, în timp ce NATO a detaşat 5.000 de militari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO