Business Internaţional

Cel puţin 70 de morţi, în urma unui atentat comis de Stat Islamic, în Irak

 Cel puţin 70 de morţi, în urma unui atentat comis de...

Autor: Mircea Olteanu

24.11.2016, 17:08 3877

Cel puţin 70 de persoane au decedat, inclusiv peste zece pelerini şiiţi din Iran, în urma unui atac cu vehicul-capcană care a vizat o benzinărie din satul Shomali, aflat la sud de Bagdad, informează The Associated Press, BBC şi site-ul postului de televiziune France 24.

Autorităţile irakiene, citate de BBC News, au anunţat că bilanţul victimelor a ajuns la 70 de morţi.

Bilanţul anterior era de 21 de morţi.

"Şapte autobuze cu pelerini erau parcate în benzinărie în acel moment", a declarat un oficial din cadrul poliţiei irakiene.

Atacul a avut loc în satul Shomali, aflat la 120 de kilometri sud de Bagdad.

Atacul nu a fost încă revendicat, însă reţeaua extremistă sunnită Stat Islamic a mai efectuat atacuri similare, în încercarea de a submina ofensiva irakiană pentru eliberarea oraşului Mosul, ultimul mare oraş controlat de militanţi în Irak, scrie Reuters.

Autorităţile irakiene, citate de BBC News, au anunţat că bilanţul victimelor a ajuns la 70 de morţi.

În momentul atacului, locul era plin de oameni care se întorceau din pelerinaj. Printre victime fiind numeroşi cetăţeni din Iran şi Bahrain.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atac, afirmând că bilanţul este de peste 80 de morţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO