Business Internaţional

Cel puţin 65 de victime în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,3 în Noua Zeelandă

Autor: Mediafax

22.02.2011, 09:27 15

Cel puţin 65 de persoane au murit în urma cutremuruluiînregistrat marţi în Noua Zeelandă, a anunţat premierul John Key,citat de site-ul postului de televiziune TVNZ şi preluat deMediafax.

El a precizat că până în prezent au fost confirmate 65 dedecese, însă bilanţul riscă să crească, şi a descris oraşulChristchurch drept "o scenă de devastare totală".

Dispută între asigurătoriiromâni: cum s-ar descurca în cazul unuicutremur?

"Este posibil să asistăm la cea mai neagră zi a Noii Zeelande",a spus Key. "Este o comunitate aflată în agonie totală. Avem nevoieca această comunitate să se unească, iar oamenii să se ajute uniipe alţii, aşa cum au mai făcut-o în trecut şi o vor face din nou",a adăugat el.

Cutremurul, cu magnitudinea 6,3, s-a produs la ora locală 12.51(2.51, ora României), la 5 kilometri de Christchurch şi la oadâncime de numai 4 kilometri, conform Institutului de geofizicăamerican (USGS). Seismul a fost urmat de mai multe replici, cumagnitudini de până la 5,6, şi a provocat distrugeri masive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO