Business Internaţional

Cel puţin 35 de morţi, în urma unui nou atentat în Irak

Cel puţin 35 de morţi, în urma unui nou atentat în Irak

Autor: Mircea Olteanu

08.07.2016, 10:33 82

Atacul, revendicat de gruparea teroristă sunnită Stat Islamic, a vizat Mausoleul lui Sayid Mohammed bin Ali al-Hadi, un important obiectiv religios şiit, aflat la aproximativ 93 de kilometri nord de Bagdad.

Potrivit surselor din cadrul forţelor de securitate, un atacator sinucigaş şi-a detonat centura cu explozibil în faţa porţii exterioare a mausoleului, permiţând mai multor militanţi sa pătrundă în complex unde au început să tragă în credincioşii strânşi pentru a celebra festivalul Eid al-Fitr.

Cel puţin un atacator s-a aruncat în aer în mijlocul mulţimii, în timp ce altul a fost ucis înainte de a putea detona centura cu explozibil. Locul unde a avut loc atentatul a fost vizat şi de tiruri de rachete.
Gruparea teroristă Stat Islamic a emis un comunicat în care afirmă că atentatul a fost efectuat de trei atacatori sinucigaşi.

Atacul asupra mausoleului reaprinde temerile privind o posibilă escaladare a tensiunilor sectare din Irak, între şiiti şi sunniţi.

Acesta este al doilea atentat major înregistrat în Irak în mai puţin de o săptămână, după atacul terorist din weekend, care a vizat o zonă comercială dintr-un cartier majoritar şiit din Bagdad, în urma căruia au decedat cel puţin 292 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO