Business Internaţional

Cel puţin 29 de morţi,după mai multe explozii la o piaţa unde se comercializau artificii, în Mexic

Cel puţin 29 de morţi,după mai multe explozii la o...

Autor: Mircea Olteanu

21.12.2016, 07:43 62

Mai multe echipaje de salvare au fost trimise la faţa locului. Cauza producerii exploziei nu este încă cunoscută.

Eruviel Avila, guvernatorul statului federal Mexico, a declarat că prioritatea principală a autorităţilor este de a trata persoanele rănite.

Artificiile au continuat să explodeze şi după deflagraţia iniţială.

Enrique Pena Nieto, preşedintele Mexicului, a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi a urat însănătoşire grabnică celor răniţi.

Un incident similar s-a petrecut în această piaţa, în septembrie 2005, atunci când zeci de persoane au fost rănite în urma unor explozii în lanţ.

Oficiali mexicani din cadrul sistemului de sănătate au declarat că 72 de persoane sunt tratate pentru răni suferite în urma acestui incident, mulţi pacienţi având arsuri severe, în unele cazuri de până la 90% din suprafaţa corpului. Zece copii se află printre cei internaţi, scrie The Associated Press.

Armando Portuguez Fuentes, primarul oraşului Tultepec, a declarat că producţia şi comercializarea de artificii este o activitate economică cheie în oraş, adăugând că această activitate este reglementată şi supervizată de autorităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO