Business Internaţional

Cel puţin 12 persoane, ucise în urma unui atac terorist în nordul Irakului

Cel puţin 12 persoane, ucise în urma unui atac terorist...

Autor: Mircea Olteanu

13.05.2016, 10:53 986

Trei oameni înarmaţi au deschis focul într-o cafenea din nordul Irakului, omorând cel puţin 12 persoane şi rănind alte 25, potrivit surselor de la faţa locului, citate de Reuters online.

Atacul, care a durat aproximativ 10 minute, a avut loc în oraşul predominant şiit Balad, aflat la 80 de kilometri nord de Bagdad.

Zona, care a fost aproape cucerită de militanţii organizaţiei extremiste sunite Stat Islamic în 2014 şi rămâne la circa 40 de kilometri de linia frontului, este puternic securizată, atacatorii fiind nevoiţi să treacă prin trei puncte de control ale poliţiei înainte de a ajunge la ţinta lor, au declarat surse din poliţie, sub protecţia anonimatului.

Autorităţile irakiene au fost aspru criticate din cauza breşelor de securitate care, miercuri, au permis atacatorilor sinucigaşi să detoneze trei bombe la Bagdad, omorând cel puţin 80 de persoane.

De asemenea, Irakul se confruntă cu o criză politică majoră cauzată de remanierea guvernului de la Bagdad, care a paralizat administraţia pentru mai multe săptămâni şi ameninţă să submineze războiul împotriva organizaţiei Stat Islamic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO