Business Internaţional

Cel puţin 100.000 de manifestanţi la Bruxelles împotriva măsurilor de austeritate ale guvernului

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Luminiţa Bogdan

07.11.2014, 00:00 385

Cel puţin 100.000 de persoane au manifestat ieri la Bruxelles împotriva măsurilor de austeritate anunţate de noul guvern de dreapta, a anunţat poliţia, scrie AFP. Sindicatele, care au organizat marşul împreună cu partidele de stânga, au evocat până la 130.000 de participanţi.

Organizatorii au salutat mobilizarea „istorică“ ce a depăşit cu mult ultimele manifestaţii naţionale împotriva măsurilor de austeritate, organizate în 2011 şi 2013. Zeci de mii de persoane, purtând haine în roşu, verde şi albastru, culorile celor trei mari sindicate belgiene, au manifestat pe marile bulevarde din centrul oraşului.

„Sunt necesare eforturi, este clar, dar pachetul de măsuri propus de guvern este foarte nedrept. De fapt, marile companii şi deţinătorii de capitaluri nu participă la eforturile de solidaritate. Din contră, sunt reduse salariile, pensiile şi este efectată securitatea socială“, a apreciat liderul socialiştilor, Laurette Onkelinx, care a participat la protest.

„Puterea de cumpărare va fi afectată, atât în cazul angajaţilor, cât şi al micilor întreprinzători“, a subliniat, la rândul său, Marc Goblet, secretarul general al sindicatului FGTB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO