Business Internaţional

Cel mai modest politician. Preferă să locuiască într-o garsonieră pentru a economisi banii publici

Cel mai modest politician. Preferă să locuiască...

Autor: Andra Stroe, Business Magazin

05.10.2019, 13:33 1321

Ursula von der Leyen, noul preşedinte al Comisiei Europene intenţionează să locuiască într-un mic studio în interiorul sediului instituţiei pe care o va conduce, a spus purtătorul de cuvânt al acesteia, citat de Bloomberg.

Chiar dacă Ursula von der Leyen va câştiga mai mult de 25.000 de euro pe lună, a decis să nu închirieze un apartament în Bruxelles. În schimb, va locui într-o garsonieră de aproximativ 25 de metri pătraţi situată în clădirea de birouri Berlaymont, care găzduieşte Comisia Europeană.

Mişcarea este menită să evite cheltuielile suplimentare pentru securitate, a spus purtătorul de cuvânt al acesteia, ceea ce ar fi necesar dacă ar închiria un apartament sau o cameră într-un hotel, cum a făcut predecesorul său, Jean-Claude Juncker. Aranjamentul este, de asemenea, practic, deoarece şeful Comisiei germane nu va fi prinsă în blocajele de trafic infame ale capitalei belgiene, a spus asistenta acesteia.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO