Business Internaţional

Cel mai mare producător de utilaje agricole din lume, John Deere, a încheiat un contract pe cinci ani cu firma ungară Raba

Cel mai mare producător de utilaje agricole din lume, John Deere, a încheiat un contract pe cinci ani cu firma ungară Raba

Foto: AFP

Autor: Andreea Mindrila

12.03.2012, 17:43 2623

John Deere, cel mai mare producător de utilaje agricole din lume, a contractat din nou, după o colaborare de mai bine de un deceniu, grupul ungar auto Raba pentru a construi osiile pentru unul dintre produsele de top ale firmei americane, un tractor de 560 de cai putere. După ce procesul de dezvoltare a produsului s-a încheiat cu succes, producţia în serie a început, iar părţile au semnat un contract de furnizare pe cinci ani, potrivit unei declaraţii a reprezentanţilor Raba, scrie portholio.hu.

Osia este un produs dezvoltat în colaborare de Deere & Company şi Raba şi va fi o componentă a unuia dintre cele mai mari, puternice şi eficiente tractoare din lume. Vehiculul şi osia au fost proiectate pentru a fi folosite pentru muncile agricole foarte solicitante caracteristice fermelor moderne care se întind pe suprafeţe extinse, dar va putea fi folosit şi pentru operaţiuni extreme precum excavarea pământului.

Tractorul dispune de inovaţii tehnologice pentru a asigura productivitate maximă şi confort. Producţia de serie a noilor osii a început în 2011.

John Deere a fost un client constant al companiei ungare, iar în ultimii ani colaborarea celor două firme a devenit tot mai strânsă.

"Acest proiect are o importantţa strategică pentru noi pentru că ne permite să creştem ponderea produselor care au o valoare adăugată mare în portofoliul nostru de vânzări, dar şi să ne consolidăm poziţia într-un segment strategic - piaţa utilajelor agricole performante", spune Istvan Pinter, preşedintele şi CEO-ul Raba.

În pofida crizei economice, veniturile generate de acest segment au crescut constant şi ar putea ajunge la 30 de milioane de euro în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO