Business Internaţional

Cel mai mare număr de cazuri noi COVID-19 în India din ultimele 2 luni

Cel mai mare număr de cazuri noi COVID-19 în India din...

Autor: Andreea Tobias

28.08.2021, 19:41 69

India a raportat sâmbătă aproape 47.000 de cazuri noi de coronavirus, cel mai mare bilanţ zilnic înregistrat în ultimele 2 luni. Explozia de cazuri vine după un festival al recoltei, sărbătorit anual în Kerala, pentru care restricţiile au fost relaxate. 

Creşterea este cauzată în mare parte de cazurile noi din sudul statului Kerala, conform datelor Ministerului Sănătăţii publicate sâmbătă, citate de dpa.

Sâmbătă, India a raportat 46.759 cazuri noi COVID-19, cel mai mare bilanţ zilnic înregistrat în ultimele 2 luni.

Kerala a raportat aproximativ 70% din cazurile noi.

Relaxarea restricţiilor privind adunările şi călătoriile în timpul festivalului anual Onam este bănuită să fi dus la explozia de cazuri. Este un festival al recoltei sărbătorit anual în Kerala.

Sâmbătă este a treia zi consecutivă în care India anunţă peste 45.000 de infecţii într-o singură zi, începând din 7 iulie.

În prezent, India se situează pe locul doi după Statele Unite în ceea ce priveşte numărul de cazuri de coronavirus, cu peste 32,6 milioane de cazuri. Peste 437.370 de oameni au murit.

Cea mai mare parte a deceselor a avut loc pe măsură ce un al doilea val virulent al pandemiei a atins apogeul în aprilie-mai, punând infrastructura de sănătate a ţării sub presiune.

India a administrat până acum o doză de vaccin anti-COVID-19 la puţin peste 50% din populaţia sa adultă, estimată la aproximativ 940 de milioane şi aproximativ 15% au primit ambele doze, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO