Business Internaţional

Cel mai important bancher din America anunţă sfârşitul SUA

Bernanke: Economia SUA este expusă la criza Europei şi la problemele bugetare proprii

Autor: Mediafax

07.06.2012, 17:56 2684

Preşedintele Rezervei Federale americane (Fed), Beb Bernanke, a declarat joi că economica SUA este expusă la criza datoriilor din Europa şi la perspectiva unei înăspriri a politicii bugetare în Statele Unite, dar nu a menţionat măsurile pe care le-ar putea lua banca centrală.

"Situaţia din Europa implică riscuri semnificative pentru sistemul financiar şi economia SUA şi trebuie monitorizată îndeaproape", a afirmat Bernanke în faţa comisiei economice a Congresului american.

El a adăugat că Fed rămâne pregătită, ca de obicei, să intervină pentru protejarea sistemului financiar şi economiei, dacă tensiunile financiare vor escalada.

Bernanke a avertizat totodată congresmenii că o înăsprire severă a politicii bugetare, la începutul anului viitor, prevăzută în legislaţia actuală, reprezintă o ameninţare semnificativă la adresa redresării.

Şeful Fed nu a menţionat posibilitatea unor noi măsuri de stimulare economică, spre deosebire de Janet Yellen, vicepreşedinte al Fed, care a susţinut miercuri că economia americană rămâne vulnerabilă la factorii negativi şi ar putea avea nevoie de sprijin suplimentar.

În urma declaraţiilor lui Bernanke, creşterea indicelui Standard&Poor's a încetinit de la 1,1% la 0,5%, dar randamentul obligaţiunilor pe termen de 10 ani a rămas nemodificat, la 1,66%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO