Business Internaţional

Cel mai exclusivist model Ferrari: clienţii îl pot cumpăra doar la invitaţia companiei. VIDEO

Cel mai exclusivist model Ferrari: clienţii îl pot...

Autor: Luciana Georgescu

08.11.2014, 10:00 699

Ferrari Sergio, automobilul produs în parteneriat cu firma italiană de design Pininfarina, este un model atât de exclusivist încât nu poate fi achiziţionat decât pe bază de invitaţie din partea companiei. Producătorul de lux va crea doar şase autoturisme Sergio la un preţ de câteva milioane de euro, scrie CNN Money.

Ferrari a anunţat că a primit deja pre-comenzi pentru toate cele şase maşini de la clienţi din SUA, Europa şi Asia.

Ferrari, companie deţinută de Fiar, este recunoscut la nivel global pentru autoturismele sale exclusiviste. A limitat producţia la 7.000 de maşini pe an pentru a se asigura că cererea va depăşi în mod constant oferta, pentru ca maşinile să fie cu atât mai dorite. Totuşi, Ferrari a anunţat o creştere a producţiei cu 5% în 2014 pentru a nu pierde o parte din clienţii de pe lista de aşteptare.

Producătorul italian oferă şi un program prin care colecţionarii de maşini pot achiziţiona o maşină originală, pe care o pot proiecta chiar ei, cu ajutorul inginerilor de la Ferrari.

Până în prezent Ferrari a produs în jur de zece maşini de acest fel, chiar dacă programul a fost lansat în urmă cu câţiva ani, însă reprezentanţi ai companiei au declarat că a început să câştige teren.

Ferrari a raportat un venit record în primele şase luni ale anului, în creştere cu aproape 15% comparatic cu aceeaşi perioadă din 2013, chiar dacă vânzările de maşini s-au redus. Profiturile au crescut cu 10%.

Ferrari reported record revenue in the first six months of this year, up nearly 15% compared to the same period in the previous year, even as it sold fewer cars. Profits for the period also rose by 10%.

Conceptul autoturismului Ferrari Sergio a fost prezentat la Londra în luna octombrie, însă livrările vor avea loc în 2015. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO