Business Internaţional

Cel mai cool mijloc de transport urban tocmai a devenit mult mai accesibil. O companie vrea să le vândă la 1.200 de lei

Cel mai cool mijloc de transport urban tocmai a devenit...

Autor: Alexandra Marcu

25.10.2015, 19:53 4318

Xiaomi, o companie din China care produce electronice, vrea să comercializeze Ninebot mini, o bicicletă Segway electrică, specială, cu auto-echilibru, la preţul de 1.200 de lei.

Compania chinezească Xiaomi a lansat într-o singură zi două produse, o bicicletă mică de tipul Segway, denumită de ei Ninebot mini, şi un televizor de 790 de dolari, potrivit engadget.com.

Xiaomi este un investitor puternic în Ninebot, compania care a achiziţionat recent firma Segway. Acest device costă de 20 de ori mai puţin decât primele modele de biciclete cu auto-echilibru fabricate şi semanănă foarte mult cu modelul original.

Ninebot mini se poate deplasa cu 16 km/oră, poate urca pe suprafeţe înclinate cu până la 15 grade faţă de sol, iar autonomia acestuia este de 22 de km după fiecare încărcare. Este un accesoriu portabil, cântărind doar 12,8 kg şi poate intra în portbagajul maşinii. De asemenea, poţi upgrada cu ajutorul smartphone-ului viteza de deplasare sau diferite informaţii din trafic.

Imaginea pe care o promovează Xiaomi în campania de marketing este aceea de “jucărie cool pentru tineri”. Bicicleta va fi pusă în vânzare în China pe data de 3 noiembrie, dar compania nu a precizat nimic dacă va lansa device-ul în toată lumea. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO