Business Internaţional

Cel mai bun job. Eşti plătit cu 18.500 de dolari şi tot ce trebuie să faci este să stai în pat şi să te uiţi la filme

Cel mai bun job. Eşti plătit cu 18.500 de dolari şi...

Autor: Andra Stroe, Business Magazin

07.06.2019, 21:43 571

NASA oferă 18.500 de dolari sterline voluntarilor care acceptă să stea în pat timp de două luni pentru a înţelege cum călătoria în spaţiu îi va afecta pe astronauţi. Tot ce au de făcut este să se uite la televizor sau să urmeze cursuri online. 

Acest proiect are scopul de a analiza modul în care gravitaţia artificială afectează corpul uman. Toate activităţile pe care le vor desfăşura participanţii la studi, inclusiv mersul la toaletă, va trebui să fie făcut într-o poziţie orizontală.

Experţii în spaţiu de la agenţiile spaţiale NASA şi ESA îi vor studia non-stop, în încercarea de a înţelege modul în care astronauţii pot fi afectaţi de şederea prelungită în spaţiu, pierderea masei musculare fiind principala îngrijorare.

20 de voluntari vor fi supuşi celor 60 de zile de odihnă permanentă în Köln şi toţi participanţii vor vorbi în limba germană. Singura cerinţă este ca aceştia să aibă vârste cuprinse între 24 şi 55 de ani şi să fie sănătoşi. Ei vor fi aşezaţi într-o poziţie cu un grad uşor de înclinaţie, cu picioarele ridicate deasupra capului şi a corpului, pentru a reduce agregarea sângelui în extremităţile corpului. Acest lucru este de aşteptat să imite efectele de a fi în spaţiu şi poate duce la amorţeală şi pierderea masei musculare. Totuşi, participanţilor li se vor oferi materiale ample de divertisment şi lectură în perioada în care vor fi testaţi. De asemenea, aceştia au posibilitatea să înceapă şi câteva cursuri online.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO