Business Internaţional

Cel mai amânat proiect din istoria Boeing intră în sfârşit pe piaţă: primul avion 787 Dreamliner zboară la japonezi

Cel mai amânat proiect din istoria Boeing intră în sfârşit pe piaţă: primul avion 787 Dreamliner zboară la japonezi

787 Dreamliner

Autor: Alexandru Matei

26.09.2011, 11:12 2252

Compania americană Boeing va livra primul 787 Dreamliner grupului All Nippon Airways după trei ani de amânări, scrie BBC News. Dreamliner ar fi trebuit livrat în 2008, dar proiectul a avut o serie de probleme, cea mai recentă fiind un incendiu la bord în timpul zborului-test în ianuarie.

Avionul va fi livrat la fabrica din oraşul american Everett şi va ajunge la Tokio miercuri. Boeing intenţionează să fabrice 10 aeronave Dreamliner pe lună din 2013. Modelul este fabricat din materiale composite uşoare, ceea ce îl face mai eficient din punctul de vedere al consumului de combustibil.

Problemele şi amânările lansării Dreamliner au pus o pată neagră pe reputaţia Boeing, dar compania speră ca o parte din amintirile neplăcute vor fi şterse de noutăţile pe care le aduce acest model. "Salvarea Boeing este că familia 787 de aeronave eficiente din punctul de vedere al consumului reprezintă un avans tehnologic nemaivăzut în istoria aviaţiei şi pune bazele modului în care viitoarele generaţii de avioane vor fi construite: folosind materiale mai dure, dar mai uşoare aşa cum sunt materialele composite şi nu pe cele tradiţionale precum aluminiul sau oţelul", spune Saj Ahman, analist al FBE Aerospace.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO