Business Internaţional

Cehii de la Unipetrol castiga din stabilitatea coroanei cehe

17.05.2007, 19:10 15

Unipetrol, grupul ceh din sectorul produselor petrochimice, a inregistrat un profit net de 1,564 miliarde de coroane cehe (55,3 mil. euro) in perioada ianuarie-martie a acestui an, de la 786 mil. coroane in perioada similara a anului trecut, a declarat purtatoarea de cuvant a grupului, Michaela Lagronova, pentru agentia ceha de stiri CTK.
Analistii anticipasera o crestere a profitului net pana la 1,08 miliarde de coroane. Rezultatele trimestriale consolidate nu sunt auditate, a declarat Lagronova.
La sfarsitul lui martie, vanzarile atinsesera o valoare de 20,64 mld. coroane (729 mil. euro), usor mai ridicata decat cea inregistrata cu un an in urma, de 20,26 mld. coroane, adica o crestere de circa 2%. Analistii se asteptasera ca vanzarile grupului sa avanseze cu 16% pana la 23,5 mld. coroane.
CEO-ul Unipetrol, Fran?ois Vleugels, a declarat ca rezultatele pozitive au fost obtinute gratie conditiilor meteorologice favorabile din iarna trecuta, nivelului stabil al preturilor la petrol si ratei favorabile de schimb dintre coroana si dolar. In acelasi timp, Unipetrol are sanse sa ajunga la o intelegere in cazul unei dispute cu Agrofert privitoare la anularea vechilor contracte, a declarat Vleugels.
Petr Hlinomaz, analist in cadrul BH Securities, a declarat ca nu este surprins de cresterea moderata a vanzarilor, punand-o pe seama vanzarii Spolana, cresterea marjelor profitului putand fi asociata cu aceeasi miscare. Cresterea profitului a fost impulsionata de nivelul favorabil al preturilor la petrol si al marjelor la rafinare, a mai declarat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO