Business Internaţional

Ceasars planuieste dechiderea unui mare cazinou in Wembley

14.10.2004, 00:00 11



Gigantul american al lumii cazinourilor, Caesars, vrea sa isi extinda aria de acoperire in Anglia, informeaza BBC News. Caesars are in plan transformarea zonei din jurul stadionului Wembley, adica o suprafata de 650 de mii de metrii patrati, intr-un spatiu destinat distractiei si jocurilor de noroc. Investitia pe care compania americana a facut-o pana acum, incluzand hoteluri, cazinouri si un centru comercial, a fost de 600 de milioane de dolari.



Quintain, initiatorul englez al afacerii, a spus marti ca s-a asociat cu Caesars Entertainment pentru a pune in aplicare faza a doua a proiectului de dezvoltare al nord-vestului Londrei. Este pentru prima data cand Ceasars face o investitie in Europa.



Acest plan se bazeaza pe aprobarea in parlamentul britanic a taxei pentru pariuri, care ar putea fi introdusa in Parlament in sesiunea curenta si aprobata vara viitoare.



Legea propune sa se permita accesul oamenilor in cazinouri fara sa devina membrii inainte si apoi sa astepte 24 de ore ca sa poata juca.



Acest eveniment ar da mai multa libertate de miscare legii britanice a pariurilor si va permite asociatiilor acestui program sa puna planul in aplicare.



Planul Quintain include si renovarea scenei si arenei Wembley Music si construirea celui mai mare complex cinematografic din Marea Britanie.



"Wembley are potentialul de a deveni una dintre destinatiile principale din punct de vedere al divertismentului", a spus directorul executiv al Ceasars, Wallace Barr. "Wembley este locatia perfecta pentru primul nostru proiect de cazinouri din Europa, deoarece este un nume cunoscut in toata lumea si este sinonim cu distractia de calitate", a continuat acesta.



Quintain, care se ocupa si de dezvoltarea Millenium Dome, amplasat in zona peninsulara Greenwich, a castigat deja licitatia planului pentru investitia initiala de dezvoltare a in valoare de 1,3 miliarde de lire sterline.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO