Business Internaţional

Cea mai puternică bancă americană vede Bitcoin la 146.000 dolari pe termen lung

Cea mai puternică bancă americană vede Bitcoin la...
05.01.2021, 20:10 557

Bitcoin are potenţialul de a ajunge la 146.000 de dolari pe termen lung, în condiţiile în care concurează cu aurul ca şi clasă de active, potrivit JPMorgan Chase & Co, scrie Bloomberg. 

Capitalizarea Bitcoin de aproximativ 575 miliarde de dolari ar trebui să crească de 4,6 ori - pentru a ajunge la un preţ de 146.000 de dolari/ bitcoin şi pentru a echivala cu investiţia totală a sectorului privat în aur, consideră banca americană. Dar această perspectivă depinde de volatilitatea Bitcoin care converge cu cea a aurului pentru a încuraja mai multe investiţii instituţionale, un proces de durată.

”Dacă investitorii se vor îngrămădi să cumpere aur ca ”valută alternativă” ar putea da un boost major Bitcoin pe termen lun. Dar asta nu se va întâmpla peste noapte. Preţul de 146.000 dolari/ bitcoin este un target care nu poate fi atins pe parcursul unui singur an”, spun strategii băncii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO