Business Internaţional

Cea mai mică localitate din SUA, vândută unui vietnamez, pentru 900.000 de dolari

Cea mai mică localitate din SUA, vândută unui vietnamez, pentru 900.000 de dolari

Autor: Alin Constantin Pilat

06.04.2012, 09:53 2065

Localitatea Buford din Wyoming, "cea mai mică localitate din Statele Unite", conform singurului său rezident, a fost vândută în întregime, joi, cu suma de 900.000, unui vietnamez care doreşte sa rămână anonim, relatează AFP.

Douăzeci şi cinci de persoane au participat de acum înregistrat la licitaţie.

Ultimul rezident al Buford, Don Sammons, în vârstă de 61 de ani, a declarat pentru AFP că un vietnamez a câştigat licitatia cu suma de 900.000 de dolari.

Astăzi, "sunt şi fericit şi trist, dar asta este ceea ce am vrut", a adăugat Sammons care intenţionează să plece "într-o zonă unde există plaje cu nisip, poate şi un palmier" înainte de a scrie o carte despre cei 30 de ani petrecuţi în Buford.

După ce trenurile au încetat să se mai oprească în acest oraş, locuitorii au început să plece rând pe rând, ajungându-se ca pe panoul de la intrarea în sat să fie scris : "Populaţia Buford:...1".

Sammons, care ar fi trebuit să fi părăsit sediul în termen de treizeci de zile, a venit să se stabilească acolo, în 1980, împreună cu familia sa. Ulterior soţia lui a murit.

Cumpărătorul va avea un teren dee 40 kilometri pătraţi, o casă cu trei camere, un garaj, şi un turn de telefon mobilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO