Business Internaţional

Cea mai mare bancă germană continuă să îşi revină din şocul provocat de criză: Veniturile Deutsche Bank au crescut în T3 cu 13% faţă de anul trecut şi se apropie de 5,9 miliarde de euro

Cea mai mare bancă germană continuă să îşi revină...

Autor: Eduard Ivanovici

28.10.2020, 14:05 80

Deutsche Bank a raportat un profit net de 182 de milioane de euro în T3, pe măsură ce creditorul german continuă să îşi revină din şocul provocat de criză, potrivit CNBC.

Provizioanele pentru creditele neperformante au ajuns în perioada iulie-septembrie la 274 de milioane de euro, mai puţin decât primele două trimestre din 2020, când provizioanele au depăşit 760 şi, respectiv, 500 milioane de euro.

Deutsche a profitat din plin de creşterile înregistrate de divizia de investiţii, unde veniturile nete s-au majorat cu 43% faţă de anul trecut şi au ajuns la 2,4 miliarde de euro, rezultatele fiind alimentate de o creştere de 47% a diviziei dedicate veniturilor fixe şi monedelor de schimb.

Banca a raportat o scădere de 4,3% în primele ore ale şedinţei de tranzacţionare din Frankfurt, însă acţiunile sunt cu 10% mai mari faţă de anul trecut şi au reuşit să treacă peste declinul suferit la începutul pandemiei. De asemenea, grupul german a raportat primul profit trimestrial din T1/2019, iar veniturile nete din ultimul trimestru au crescut faţă de anul trecut cu 13% şi se apropie de 5,9 miliarde de euro.

Având în vedere planul de restructurare anunţat în luna iulie a anului trecut, Deutsche Bank va tăia aproximativ 18.000 de locuri de muncă până în 2022.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO