Business Internaţional

Cea mai mare bancă din Statele Unite îmbrăţişează criptomonedele: Gigantul JPMorgan vrea să ofere un fond de Bitcoin clienţilor înstăriţi ai companiei

JPMorgan ajunge în prezent la o capitalizare bursieră de peste 450 de miliarde de dolari

JPMorgan ajunge în prezent la o capitalizare bursieră de peste 450 de miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici

27.04.2021, 12:13 188

JPMorgan Chase se pregăteşte să ofere un fond de Bitcoin clienţilor bogaţi ai băncii, semn că Wall Street-ul continuă să adopte folosirea criptomonedelor, conform Bloomberg.

Fondul gestionat activ va fi disponibil începând din vară, a raportat CoinDesk, citând mai multe surse familiare cu planurile băncii. Între timp, serviciile de custodie vor fi furnizate de firma New York Digital Investment Group (NYDIG), specializată în Bitcoin.

Reprezentaţii JPMorgan au refuzat să comenteze informaţiile.

Bitcoin a crescut luni cu peste 12% şi ajunge în prezent la 54.640 de dolari, înregistrând una dintre cele mai mari creşteri de la începutul lunii februarie încoace.

Băncile de pe Wall Street încearcă să ajungă la o decizie în ceea ce priveşte expunerea clienţilor la criptomonede, în condiţiile în care instituţiile financiare au stat deoparte pe măsură ce Bitcoin-ul şi alte active digitale au crescut în popularitate.

JPMorgan a efectuat eforturi semnificative în acest sens, adăugând în ultimul an exchange-urile de criptomonede Coinbase şi Gemini Trust pe lista de clienţi ai băncii. De asemenea, compania şi-a îndreptat atenţia monedelor digitale în 2019, când şi-a lansat propria sa monedă digitală, JPM Coin, într-un efort de accelerare a plăţilor corporative.

Săptămâna trecută, valoarea pieţei criptomonedelor a pierdut peste 200 de miliarde de dolari, rezultate alimentate de decizia preşedintelui american Joe Biden de a dubla taxele pe câştigurile de capital ale cetăţenilor bogaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO