Business Internaţional

Cea mai mare bancă din Marea Britanie ameninţă că se mută cu sediul din Londra

Cea mai mare bancă din Marea Britanie ameninţă că se...
24.04.2015, 16:32 2627
Grupul britanic HSBC, cea mai mare bancă din Europa după valoarea activelor, ameninţă să se mute cu sediul din Londra, din cauza măsurilor mai dure de reglementare si a taxelor mai mari impuse de autorităţile din Regatul Unit, scrie Wall Street Journal.
 
Creditorul care desfăşoară o bună parte din operaţiuni în Asia, în Hong Kong şi Singapore, a anunţat într-un comunicat că nu cunoaşte data exactă când va fi luată o decizie.
 
Anunţul făcut vineri de banca britanică vine pe fondul unor mesaje tot mai puternice în spaţiul public britanic lansate de partidele politice la adresa băncilor, în prespectiva alegerilor care vor avea loc pe data de 7 mai.
 
Cea mai importantă preocupare a bancherilor britanici este o taxă impusă în anul 2010, asupra activităţii totale a unui grup bancar cu sediul în Marea Britanie. Băncile care au sediul în altă ţară, dar au şi activităţi în Marea Britanie, plătesc taxe doar pe operaţiunile din Regat. HSBC a plătit cele mai mari taxe, conform acestei grile, de 1,1 miliarde de dolari anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO