Business Internaţional

Cea mai iubită băutură de pe planetă este pe cale de dispariţie. Ce avertismente vin de la specialiştii în domeniu: Bucuraţi-vă de ea cât mai puteţi!

Cea mai iubită băutură de pe planetă este pe cale de...
05.06.2021, 11:31 174271

S-ar putea să nu mai putem să ne bucurăm de beneficiile sau plăcerile cafelei timp de prea mult timp. Potrivit specialiştilor în mediu citaţi de publicaţia inc.com, există posibilitatea ca în 20 sau 30 de ani varietăţile de cafea pe care le bem astăzi să dispară şi să fie înlocuite de subtitute de cafea sau de hibrizi care doar să semene cu băutura de care ne bucurăm în prezent.

Aproape toată cafeaua cultivată în prezent în lume este specia Arabica sau Robusta; ambele sunt afectate nu doar de încălzirea globală, ci de instabilitatea vremii generată de încălzirea climatică. Schimbarea temperaturii creează stres asupra mediului şi  contribuie la răspândirea paraziţilor, a pestelor şi a bolilor plantelor.

Cele două specii de cafea menţionate există doar în Etiopia, o ţară unde schimbarea climatică este deja prezentă.
Ce e de făcut? Savuraţi în linişte fiecare cană de cafea pe care o beţi, cât timp aveţi ce savura. În afară de aceasta, încercaţi să nu mai faceţi nimic din ceea ce ar grăbi încălzirea climatică.

Citiţi mai multe pe www.businessmagazin.ro



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO