Business Internaţional

Cea mai influentă bancă americană face din Polonia un vârf de lance: Goldman Sachs îşi creşte echipa din Varşovia cu 50%. Capitala poloneză a reuşit să atragă în ultimii ani bănci de top la nivel mondial şi să creeze mii de locuri de muncă

Cea mai influentă bancă americană face din Polonia un...

Autor: Ştefan Stan

05.12.2017, 11:51 982

Goldman Sachs, cea mai influentă bancă americană, plănuieşte să îşi extindă operaţiunile din Polonia şi creşte forţa de muncă cu 50%, cimentând poziţia Poloniei ca un hub al operaţiunilor regonale pentru băncile globale, scrie Financial Times.

Grupul bancar american plănuieşte să angajeze 250 de persoane în Varşovia în 2018, potrivit unui interviu acordat FT de Brent Watson, şeful diviziei de tehnologie şi operaţiuni a Goldman Sachs. Vestea vine după ce în septembrie, JPMorgan Chase a anunţat că vrea să creeze 300 de noi locuri de muncă în capitala Pononeză.

Goldman Sachs are în prezent aproximativ 525 de angajaţi în hubul din Varşovia, iar Watson a anunţat că vrea să ajungă undeva între 750 şi 800 de angajaţi până la finalul lui 2018.

”Este posibil să vedem o expansiune chiar mai amplă în anii următori. Dacă totul rămâne stabil, dacă există talent disponibil”, a spus el.

Noile joburi vor fi similare cu cele pe care Goldman deja le are în Varşovia. Aproximativ 85% din staff-ul băncii lucrează în departamentul de operaţiuni şi tehnologie. Restul lucrează în risk management, trezorerie şi HR.

Având o forţă de muncă bine educată şi un cost relativ scăzut faţă de marile ţări vestice, Polonia a reuşit să atragă mai multe bănci internaţionale în ultimii ani. La fel ca JPMorgan şi Goldman, UBS, Credit Suisse şi Citigroup şi-au făcut centre operaţionale în Polonia. Standard Chartered de asemenea ia în considerare Varşovia ca una dintre posibilităţile în care să deschidă un birou cu 500 de noi locuri de muncă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO